Skip to Main Content »

Uw winkelwagen is leeg

57 jaar Autostoelencentrum van Roosendaal

Van Roosendaal is een 57 jaar jong dynamisch bedrijf, nog steeds volop in beweging met diverse innoverende projecten. In 1960 richtte van Roosendaal Sr. het bedrijf op en krijgt in 1961 versterking van zijn zoon, die het bedrijf in 1980 overneemt. Vanaf het begin een Focwa autobeklederij en gespecialiseerd in het aanpassen van autostoelen voor mensen met de meest uiteenlopende zitklachten.

Begin jaren 70 wordt er gestart met de productie van diverse ondersteunende hulpmiddelen en fixaties bestemd voor de zorgsector. Onze overzichtelijke showroom met alle type stoelen
Bewoners van zorgcentra krijgen, door het aanbieden van deze hulpmiddelen op maat, een mensvriendelijker bestaan.

De jaren 80 begint een snelle opmars in de ontwikkeling en productie van ergonomische hulpmiddelen. Het assortiment omvat veel modellen massagerollen en massagekussens, in gebruik voor de meest uiteenlopende behandelingen. Voor correcties aan bekken en wervelkolom fabriceren wij een grote verscheidenheid aan fixatiebanden en massagekussens. Al deze hulpmiddelen worden wereldwijd gebruikt door fysiotherapeuten en in revalidatiecentra.

In negentiger jaren raakt men ervan doordrongen dat de meeste lichamelijke klachten, waaronder veel rug- en nekklachten, ontstaan door een verkeerde houding. Vooral in de auto heeft men vaak naast een verkeerde zithouding tevens te maken met een gebrek aan bewegingsvrijheid. Dit maakt dat de zithouding in de auto wellicht de minst gezonde is.

16 november 1997 verhuist van Roosendaal BV naar een groot nieuw pand aan het Stationspark 775, waar ruimte is voor het gehele assortiment stoelen van de gerenommeerde merken Scheel, Recaro, A.S.S., ISRI en GRAMMER.

Van Roosendaal BV is dankzij haar brede ergonomische kennis en uitstekende service uitgegroeid tot Nederlands grootste en bekendste leverancier van auto- en vrachtwagenstoelen. Vaak gevraagd voor bijscholing van arbeidsdeskundigen van o.a. UWV en ARBO diensten. Zittrainingen voor o.a. groepen chauffeurs- en machinisten zorgen voor een gezondere zithouding.

Bij metingen wordt niet alleen gebruik gemaakt van kennis maar is onze meetstoel vaak een onmisbaar instrument.

Van Roosendaal BV wordt geadviseerd door Fysiotherapeuten, UWV, WVG, BGD en Arbo-diensten.